CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 22, 2013

Jangan bersedih bila diuji!

Assalamualaikum!

Kepada saudara saudari kat luar sana
Kita mungkin tak kenal sesama sendiri
Mungkin jugak saling mengenal
Mungkin jugak kenal tapi tak berapa nak kenal
Mungkin jugak kenal sikit-sikit
Mungkin jugak mungkin jugak
sori mengarut 
 
TAPI!
semua tu tak penting sebab
kita ada satu persamaan yang nyata

Kita semua manusia
-Sebab kucing tak pandai baca blog-
dan sebagai manusia, 
adalah sunnatullah untuk kita diuji..

DALAM sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Thabrani daripada Abu Umamah, Allah berfirman kepada malaikat-Nya bermaksud : "Pergilah kepada hambaKu. Lalu timpalah bermacam-macam ujian kepadanya kerana Aku mahu mendengar suaranya."

Hadis di atas menjelaskan bahawa Allah SWT memerintahkan malaikatNya yang tidak pernah menderhaka dan tetap melaksanakan apa yang Allah SWT perintahkan kepada mereka untuk melakukan pelbagai ujian dan dugaan terhadap hamba-hambaNya. Dengan dugaan dan ujian ini, diharapkan akan terkeluarlah suara hamba itu. Namun begitu, sekiranya tidak terkeluar suara hamba itu, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui sesuatu yang tersembunyi dalam hati hambaNya. Sesungguhnya kehidupan ini tidak sunyi daripada kesenangan dan kesusahan, kesukaan dan kedukaan yang silih berganti. Oleh itu, barang sesiapa yang beranggapan kehidupan ini adalah kesenangan, kemewahan semata-mata atau penuh dengan kesukaran dan kesusahan selama-lamanya, itu adalah salah.

Melalui hadis di atas, Allah SWT mengingatkan bahawa kesenangan dan kesusahan itu adalah ujian ke atas hambaNya dan ia adalah sunnatullah. Oleh itu, kehidupan ini dipenuhi dengan ujian dan dugaan daripada Allah. Ini kerana sesuatu yang tidak diuji, tidak akan kelihatan keasliannya. Umpama manusia gagal untuk menentukan emas tulen dengan tiruan. Maka, untuk menentukan emas itu tulen, maka perlulah dinilai ketulenannya. Demikianlah halnya manusia, di mana mereka telah mengaku diri beriman, tentulah Allah SWT akan menguji sejauh mana keimanan mereka terhadapNya. Dalam hal ini, Allah telah berfirman: "Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan mengatakan: Kami telah beriman, sedang mereka belum diuji?" (QS Al-Ankabut:2-3).
 
copy paste dari SINI 

Ok, point hari ni is
Bila kita ditimpa masalah dan kesusahan
NEVER EVER rasa mengeluh or ape-ape lah
sedih takpe 
tapi ucaplah alhamdulillah

sebab setiap kesusahan dan kesedihan yang kita lalui tu
adalah satu bentuk kasih sayang Allah pada kita
Allah cubit manja hati kita
supaya kita ni tak leka mengingati Dia

Banyakkan berdoa dan mintak lah semuanya pada Allah
sebab Allah tu Maha Kaya
Maha Pemberi Kurnia
Insya Allah
^_^


Found in draft

Di laluan ini
Kulihat saujana alam
Keindahan yang membuat kita lupa menutup nganga

Di laluan ini
Kulihat emas berganti warna
Kadang indah memikat jiwa
Kadang hitam seakan dendam

Maka takut menguasai diri
Bimbang 

Surah Yunus ayat 85




Surah Yunus verse 85







They said, 'We relied only upon Allah. Our Lord makes us not a test for unjust people.


Dalam ayat ni saya nampak macam doa untuk kita mohon perlindungan dari Allah dari fitnah orang-orang yang zalim.

Semoga dijauhkan.

Aamiin..

Thursday, March 21, 2013

Tips utuk girls ke toilet yang tak da air

Assalamualaikum

Amaran keras! Girls ONLY

Dulu masa saya mula-mula nak datang sini
saya risau sangat
banyak sangat benda yang buat saya risau



Jadi saya pergi jumpa lecturer yang pernah blaja kat UK
Macam-macam saya tanya
Nasib baik sangat-sangat
Lecturer yang saya jumpa tu sangat-sangat best!
*Semua nak sangat-sangat kan..ha,amek.

Ok
So salah satunya ialah
Kita orang melayu memang dah biasa diajar
Kat toilet guna air
Tisu kita guna untuk lap air bagi kering
Betul tak?

Kita memang tak biasa kalau guna tisu je kan
Rasa macam errr tak selesa?
hehe
Lagi-lagi kalau besar hajatnya kita ke toilet tu

Jadi bila nak datang sini tu
Memang harapan lah nak dapatkan toilet yang ada air kan

So,
Lecturer yang saya jumpa tu cakap
Beli botol kosong yang 1 liter tu
Bawak g mana-mana
Senang
Besar ke kecik ke air yang kita nak buang tu
Insyaallah cukup!
*malu kejap,hihi

Ok,settle dah satu hal.

Macam mana pulak kalau tetiba kita nak pergi toilet tapi tak da botol dan tak sempat cari botol??

So, penyelesaian:-

1. Make sure dalam handbag or simpanan kita ada wet wipes
Kalau tak da, cepat cepat la korang basahkan tisu sebelum masuk toilet
Hihi

2. Anda tiada pilihan.
Nak tak nak, terpaksa la beristinjak guna tisu (nanges)
So untuk "sheshe" saya ada tips untuk girls
Supaya air "sheshe" tak bersepah atau meleleh

-duduk atas toilet seat tu dengan badan tegak dan melentik (tak leh bongkok)
-rapatkan kedua lutut dan buka kaki
-beristinjak lah sekurang-kurangnya 3 kali (kata nabi, lebih pun boleh kalau kita tak puas hati lagi, sunat nombor ganjil)
-kalau besar hajat korang, make sure ada tisu yang dibasahkan dengan banyak.

Segan sebenarnya nak buat entry ni
Tapi harap dapat membantu sesiapa yang ada problem yang sama.

Selamat mencuba! ^_^

Sendiri

Saya tahu saya akan rindu suasana ni
cuaca yang dingin beku
Sendiri

Saya tahu saya akan rindu suasana ni
Tilam yang empuk selesa
Sendiri

Saya tahu saya akan rindu suasana ni
Sunyi dalam keramaian
Sendiri




Monday, March 18, 2013

The men's rules

Assalamualaikum!

Tadi saya blog walking then terjumpa ni

Owner blog cakap dia terjumpa somewhere tapi dia tak pulak tulis dari mana.

The Men's Rules:

1. Men are NOT mind readers. (FIRST & FOREMOST RULE)

2. Learn to work the toilet seat. You're a big girl. If it's up, put it down. We need it up, you need it down. You don't hear us complaining about you leaving it down.

3. Sunday sports, It's like the full moon or the changing of the tides. Let it be.

4. Crying is blackmail.

5. Ask for what you want. Let us be clear on this one: Subtle hints do not work! Strong hints do not work! Obvious hints do not work! Just tell us what you want!

6. Yes and No are perfectly acceptable answers to almost every question..

7. Come to us with a problem only if you want help solving it. That's what we do. Sympathy is what your girlfriends are for.

8. Anything we said 6 months ago is inadmissible in an argument.. In fact, all comments become Null and void after 7 Days.

9. If you think you're fat, you probably are. Don't ask us.

10. If something we said can be interpreted two ways and one of the ways makes you sad or angry, we meant the other one

11. You can either ask us to do something Or tell us how you want it done. Not both. If you already know best how to do it, just do it yourself.

12. Whenever possible, Pls say whatever you have to say during commercials.. we don't disturb you while you are watching your soaps and serials.

13. Christopher Columbus did NOT need directions and neither do we.

14. ALL men see in only 16 colors, like Windows default settings. Peach, for example, is a fruit, not A color. Pumpkin is also a fruit. We have no idea what mauve is.

15. If it itches, it will be scratched. We all do that.

16. If we ask what is wrong and you say "nothing," We will act like nothing's wrong. We know you are lying, but it is just not worth the hassle. !

17. If you ask a question you don't want an answer to, expect an answer you don't want to hear.

18 . When we have to go somewhere, absolutely anything you wear is fine... Really .

19 . Don't ask us what we're thinking about unless you are prepared to discuss such topics as Racing or Football.

20. You have enough clothes.

21. You have too many shoes.

22. I am in shape! Round IS a shape!

23 . Thank you for reading this.. Yes, I know, I have to sleep on the couch tonight.

So guys, sama tak rules ni semua ngan korang?



Sunday, March 17, 2013

Surah ar-Rahman ayat 55

Assalamualaikum..

Saya dapat petua daripada seorang yang sangat saya hormati
Beliau nasihatkan supaya mengamalkan ayat ni selepas bersolat

Saya google maksud ayat Fabiayi Aala Irobikuma Thukadziban
Kita biasa dengar ayat ni..
Malah mudah pun untuk kita hafal..

Jadi pencarian saya jatuh pada halaman INI

Penulis berkongsi satu puisi,
pada kiraan saya pernah saya terbaca sebelum ni
Namun bacaan saya kali ni berteman sedu


***************************************


Jika kau merasa lelah dan tak berdaya dari usaha yang sepertinya sia-sia....
Allah SWT tahu betapa keras engkau sudah berusaha.

Ketika kau sudah menangis sekian lama dan hatimu masih terasa pedih...
Allah SWT sudah menghitung airmatamu.

Jika kau pikir bahwa hidupmu sedang menunggu sesuatu dan waktu serasa berlalu begitu saja...
Allah SWT sedang menunggu bersama denganmu.

Ketika kau merasa sendirian dan teman-temanmu terlalu sibuk untuk menelepon.
Allah SWT selalu berada di sampingmu.

Ketika kau pikir bahwa kau sudah mencoba segalanya dan tidak tahu hendak berbuat apa lagi....
Allah SWT punya jawabannya.

Ketika segala sesuatu menjadi tidak masuk akal dan kau merasa tertekan...
Allah SWT dapat menenangkanmu

Jika tiba-tiba kau dapat melihat jejak-jejak harapan...
Allah SWT sedang berbisik kepadamu.

Ketika segala sesuatu berjalan lancar dan merasa ingin mengucap syukur...
Allah SWT telah memberimu rahmat.

Ketika sesuatu yang indah terjadi dan kau dipenuhi ketakjuban...
Allah SWT telah tersenyum padamu.

Ketika kau memiliki tujuan untuk dipenuhi dan mimpi untuk digenapi...
Allah SWT sudah membuka matamu dan memanggilmu dengan namamu.

Ingat bahwa dimanapun kau atau kemanapun kau menghadap....
ALLAH SWT MAHA TAHU & MAHA MENDENGAR...


Salam hujung minggu dari Bangor, Gwynedd.
 

Wednesday, March 6, 2013

Terbeli lagi satu perfume

Entry keinsafan
Rasa nyesal je bila pikir duit dah keluar beli benda ni
Tapi bila bau terus hilang sume rasa nyesal tu
I love u SJP!
Bukan senang nak tunggu perfume famous sale mcm ni,
so sape yang nak stock SJP Lovely masih ada.


 
Sarah Jessica Parker Lovely


Harap-harap cukup lagi la duit nak makan bulan ni 
-.-'

Macam stock CKIN2U, Britney Spears Curious, sume dah habis..
Sebelum ni saya try BS Curious, tak pernah rasa sedap,
Tapi hari tu saje la nak try,
tetibe rasa sedap pulak..
Sesuai la kalau nak buat pakai g keje,
ringan je..
Tapi sayang, dah habis..
Ingat nak belikan jugak kat adik..
Ramai adik ni..
kena pk sorg2 nak bg ape kan.

Dan, bila saya bau balik wonderstruck by Taylor Swift, 
saya rasa base dia bau lagi sedap dari Britney Spears Midnight Fantasy;
Walaupun pada mulanya saya kata bau dorang tak jauh beza.
Wonderstruck ni kita tak cepat bosan bau dia.

CK One Shock and CKIN2U sangat pekat bau manis dia.
Sape yang suka bau sweet candy ni boleh la beli.
Biasanya orang jiwa remaja and comel-comel suka la bau manis ni
So kepada adik-adik manis,
marilah order perfume dengan hakak ni ok.

Tata, kat sini dah lewat malam,
nak tido da.
Assalamualaikum.

Monday, March 4, 2013

Paul Smith Rose Limited Edition 2013

Assalamualaikum!

Mai sini che' nak habaq
semalam punya la saya ni stress
memang saya dah lama mencari side perfume
sebab saya rasa perfume lama saya
Armani Code tu dah berubah bau
Maklum lah malas nak jaga perfume,
botol pun jarang sangat bertutup
Maybe sebab dah lama sangat, bertahun-tahun dah pakai
tak habis-habis jugak..
Lagi pun
Takkan la saya nak g lab pun pakai Chloe kan..sayang la..

So semalam ceritanya, saya stress..
Terus perasaan nak rasa perfume baru tu membuak-buak
Memang hari tu saya dengan member saya ada pergi try satu perfume ni
Memang kami dua-dua jatuh hati la
Dulu, saya pernah terdetik dalam hati untuk ada perfume bau rose..
Tapi saya tak tahu brand apa yang ada bau macam tu

So, berbalik pada cerita saya pergi survey perfume dengan kawan saya tu
Ni perfume dia

Masa first time tengok tu kami confuse sebenarnya..
Sebab ada lagi satu botol, nama sama, tapi kat botol xda corak cute polka dot ni.
Harga dia ok, cuma tak da sale,
biasanya kami hanya akan beli perfume time sale je kalau kat sini
So kami cakap, kita tunggu sampai dia sale!

So semalam saya tergerak hati nak cek pasal benda ni
Rupa-rupanya ini adalah
Paul Smith Rose Limited Edition 2013
So memang harapan la dia nak sale kan sebab baru je lauch bulan Jan hari tu
Sabor jela mak..

So dengan hati yang lara stress-stress ni
saya pun terus la g buat perfume hunt
Jeng-jeng-jeng
Compare punya compare
Terambil jugak la perfume ni
Instead of Sarah Jessica Parker Lovely and Jlo Glow.

So in love with the pleasant smell :)
Bau limited edition ni lebih best dari bau yang normal edition.
Sebab lebih light and veru mild.
Dan perfume ni hanya exclusively  di jual di satu tempat sahaja dalam UK ni
Kang kalau dah habis merana la nak cari balik, memang tak dapat.


But Glow jangan kecik hati ok, I'll grab u waktu u ada sale!hehe ;p

Till then people, jangan lupa order perfume dengan saya, boleh cek di sini.
Sempat lagi ni, tarikh tutup 7 March 2013.




Sunday, March 3, 2013

Review Pre-order Perfume March

Assalamualaikum

Senarai perfume yang saya buka untuk pre-order few days ago..
Bleh refer DI SINI untuk maklumat lanjut

*****
  1. Britney Spears Fantasy Twist 100ml RM146.00 was RM195.00

  2. Calvin Klein Euphoria For Her EDP Spray 50ml RM156.00 was RM223 

  3. Calvin Klein CKIN2U For Her EDT Spray 50ml RM97 was RM 130

  4. DKNY Red Delicious Women 50ml RM180 was RM240

  5. Calvin Klein Obsession For Her EDP Spray 50ml RM142 was RM190

  6. CK One Shock Woman 50ml EDT RM77 was RM110

  7. Elizabeth Arden 5th Avenue EDP 75ml Giftset RM150 was RM200

  8. HUGO Man EDT Spray 100ML RM135 was RM193

  9. Jean Paul Gaultier Ma Dame EDT 50ml RM150 was RM228

  10. J Lo Miami Glow EDP 100ml RM136 was RM200++

  11. Justin Bieber Someday 50ML EDP RM105 was RM150

  12. Sarah Jessica Parker Lovely EDP Spray 100ml RM157 was RM300

  13. Taylor Swift Wonderstruck 100ml RM143 was RM250++ 

    ******

    Ok, first and foremost,

    1. Perfume yang saya tahu as one of the biggest-selling in the world is SJP Lovely.

    Personally, if I were to have side perfumes, Lovely will be one of it! Lovely is so lovely perfume, light, feminine, simple, and modest.

    2. The very famous seductive perfume  CK Euphoria.

    This perfume sangat famous ok. A friend of mine ada cakap, this is her mom's favourite perfume and no body can touch it. 

    3. Perfume yang sweet :

    -BS Fantasy Twist

    -CKIN2U

    -CK One Shock

    -Wonderstruck

    -JB Someday

    Untuk semua perfume yang sweet ni saya rasa sape2 yang suka perfume candy-like boleh pilih mana-mana. 

    Wonderstruck is very similar to Midnight Fantasy which is half part of the fantasy twist yet ada la lain sikit-sikit which saya tak berapa pandai nak describe. As yang semua tahu, fantasy twist ni dia letak two most famous Britney Spear's perfume. So kalau beli untung la sebab dengan satu harga boleh dapat DUA perfume yang awesome!

    CKIN2U pun saya rasa special, pernah jadi my KIV list. Why dont you just try it as your daily wear? Because sangaaaat murahhh :D

    Untuk Justin Bieber fans, dorang confirm akan beli Someday! Maybe this is just another celebrity perfume, but I think it worth buying because the smell is nice too! :)

    4. Untuk perfume yang unique saya akan pilih JPG Ma Dame. Korang perlu tahu yang harga JPG kat Malaysia sangat mahal. Few weeks ago saya ada beli untuk diri sendiri, but then I decided to sell it because I think it doesn't suit my personality. But after all I really love the smell, because it is different from any other typical perfumes. Sebenarnya banyak je lagi perfume lain yang saya suka, tapi you know, perfume has to blend with our skin and personality.

    5.  First time saya try CK One Shock saya duduk kat kedai tu sangat lama kot, duk pikir nak beli ke tak, nak beli ke tak, sangat sangat murah.. (nanges jap). Masa tu saya tengah cari my daily wear perfume, sayang kot nak pakai our favourite one kan..

    6. Elizabeth Arden 5th Avenue is very feminine and elegant. I think sesuai untuk orang yang kita hormat macam mak, cikgu, kakak yang matang,etc etc.. sangat sesuai untuk buat hadiah kan :)

    7. I am very curious about CK Obsession because people really do talk about it but the problem is that I never got a chance to try it! 

     Please, if you have any review about any perfume or instead your favourite perfume, do leave a comment. I would like to know about your favourites too!^_^

    And if you want to inquire for any other perfume, do let me know ok. Jangan malu-malu. Till then :) 

Saturday, March 2, 2013

The taste of perfume

Assalamualaikum
(Jangan lupa jawab)

Perfume scents are very personal.
They reflect our personality.

Berkenaan entry saya tentang pre-order perfume tu.
Saya bercadang nak buat review untuk perfume tu, 
tapi sebelum tu...

Orang kata, 
bab perfume ni depends kat orang
sebab tak semua yang kita suka orang suka.


Jadi saya nak bagitahu sikit la taste perfume saya 
supaya kalau saya cakap perfume tu best 
anda semua boleh agak range-range mana bau best dia tu.

Setakat ni saya boleh kata saya big fan of Lancome.
My first signature perfume was Lancome Hypnose.


Kemudian saya jatuh cinta dengan Chloe
Pada saya, 
saya suka perfume yang bau dia  
lain dari yang lain and sophisticated.


Ok, Lancome lain yang saya admire Tresor Midnight Rose,
sebelum saya try Midnight Rose tu,
saya tau,
Lancome takkan pernah hampakan saya.
Bila saya try je, saya tau my next will be this one.
Tapi kat Malaysia harga dia dekat RM300, so tungguuuu dulu,
hehehe


Kemudian, bila sampai sini,
Saya teringin sangat nak try Dior Poison,
masa kat Malaysia saya pernah dengar cerita-cerita legend pasal Dior Poison.
Yang mana bau dia memang dikekalkan dari first time dia launch 1985 dulu.


Kemudian masa first time saya try,
Memang saya mabuk kepayang!
Dior Poison sangat special,
so very special
Very classic yet evergreen,
high class, feminine, mysterious, 
simple yet sophisticated.

Dia memang poison, 
Saya tak boleh lupa perasaan masa saya bau dia,
Imaginasi saya melayang-layang kat udara,
Kotak fikiran saya dalam dunia lain,
I can see a very beautiful and stylish lady,
with high heels and elegant style
Walk in confident and pride.

Ok, finish with Dior Poison.
*****

Cinta saya tak habis kat situ je,
saya setia dengan Chloe, Hypnose, Midnight Rose and Poison,
tapi kat sini saya mula mencari scandal baru.
hehehe
Sape mereka?
saya akan review lain kali :D

*semua gambar adalah ehsan Mr. Google



Friday, March 1, 2013

Pre-order Perfume dari United Kingdom

Assalamualaikum..

Kali ni saya nak tunjuk apa yang saya nak jual.
Sebenarnya, untuk pengetahuan semua saya sekarang berada di Wales, United Kingdom.
Dah dua bulan pun saya duduk kat sini.
Awal bulan Jun nanti saya akan balik ke Malaysia.
Seperti yang ramai orang tahu, 
UK ni ada beberapa barang yang kalau kita beli kat sini harganya agak murah berbanding kalau beli kat Malaysia.
Contohnya macam PERFUME.
Haaa..dulu masa mula-mula saya datang, saya frust jugak kenapa harga perfume kat sini tak da la murah sangat pun..
Rupanya saya salah faham.
Kat sini, perfume akan jadi murah bila ada sale sempena apa-apa event.
Kalau kat Malaysia setakat yang saya duk perhati, dorang takkan bagi discount yang banyak kat perfume. 
Paling-paling pun 10%.. 
tak pun dengan harga perfume yang sama dorang akan bagi banyak free gift macam losyen ke, bag ke, make up ke, etc etc..
Tapi kat sini kalau sale perfume, discount harga tu yang paling best!




+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Britney Spears Fantasy Twist 100ml

The FIRST celebrity fragrance on the market to separate with one simple twist...

The sleek and playful interlocking bottle features fantasy and midnight fantasy- two scents you love that will see you through from day to night!

RM146.00

was RM195.00

 


Calvin Klein Euphoria For Her EDP Spray 50ml

Euphoria is about sexiness, fantasy, and being captivating. Sexy and sensual, euphoria speaks to the woman who has the urge to break free from everyday life - to provocatively be part of an exciting world filled with pleasure, surprise, and temptation. Her fragrance is a contrast between exotic fruits and seductive florals, for a rich, creamy, seductive signature.

RM156.00

was RM223 

Review
By Caroline
*****
Out of this world, oozes sexiness ,sultry and very seductive. I love it, worth every penny!

 


Calvin Klein CKIN2U For Her EDT Spray 50ml

CKIn2U her opens with a burst of pink grapefruit fizz and a surge of mouthwatering sugar orchid. Lit from within, neon amber rushes throughout. The base of the scent is flush with seduction, satisfaction, and a lingering afterglow.

RM97

was RM 130 

Review
By Sonia
*****
This is great. The bottle looks modern yet trendy - of course it will, its Calvin Klien! It smells so good, and lasts really long, althought its not a heavy smell. Wearing IN2U makes me feel uplifted. Its so great to wear something that gets you noticed!

 


DKNY Red Delicious Women 50ml

DKNY Red Delicious for Women is inspired by all the excitement New York City has to offer; it is lucious and tantalising with a deliciously sophisticated twist.
Red raspberries flirtatiously mingle with crisp apples in this tantasingly fruity and sultry fragrance
RM180
 
was RM240

 



Calvin Klein Obsession For Her EDP Spray 50ml

In the spring of 1985, Calvin Klein Obsession set the world on fire with its powerful sensuality.

RM142

was RM190

Review
By redhead
from Wirral
*****
Such a feminine perfume which lasts all day. An all time favourite of mine which attracts comments from both sexes when I wear it !Can't bear to be without it, it's as important as lipstick, love it !


By Rhona Coats
*****
I love this fragrance and am always complimented when wearing it. Have tried many other perfumes but this is always my first choice.

 


CK One Shock Woman 50ml EDT

The fragrance is a juicy, flavourful floriental that warms into a sexy skin musk.
It opens with a fierce bouquet of passionflower, pink peony, and jewelled poppy flower. The intensity deepens with blackberry, jasmine and narcisse flower drizzled with a liquid chocolate accord. The addictive signature finishes with magnetic ambers enveloped in patchouli, wrapped in second skin musk.
RM77

was RM110 

 


Elizabeth Arden 5th Avenue EDP 75ml Giftset

This fragrance is an elegant ode to the city; its bottle design is classic black and gold. Its shape is tall and deco, but the cap has a rounded element that softens the look. The fragrance is also soft, calling to mind the two sides of New York – strong, pointed and bold, but also eclectic and open.
A sparkling, sheer floral with subtle warmth and richness. A contemporary American classic.
Top notes: Lilac, Linden Blossom, Dewy Magnolia, Muguet, Exotic Mandarin and Bergamot.
Middle notes: Rare Rose Bulgarian, Violet, Ylang-Ylang, Jasmine, Indian Tuberose, Peach, Clove and Nutmeg.
Base notes: Amber, Tibetan Musk, Sandalwood, Iris and Vanilla.
This great value Elizabeth Arden 5th Avenue Eau De Parfum Gift Set 75ml is worth £57.50 and contains:
- Elizabeth Arden 5th Avenue Eau De Parfum Spray 75ml
- Elizabeth Arden 5th Avenue Moisturizing Body Lotion 100ml
- Elizabeth Arden 5th Avenue Hydrating Cream Cleanser 100ml
RM150

was RM200 


 

HUGO Man EDT Spray 100ML

Hugo is a clean aromatic fragrance for men. Although its bottle has a military appearance, the scent itself is inspired by Generation X.
Combining notes of green apple, pine, jasmine and spearmint, this masculine and innovative fragrance will appeal to men who love a sense of the outdoors.

RM135

was RM193 

Jean Paul Gaultier Ma Dame EDT 50ml

A fresh, sweet, floral fragrance.
A twist of orange and fresh rose illuminated with a flash of grenadine.

RM150

was RM228

Review
By Bea
from hampshire

A great perfume, really feminine.
I always get compliments when I wear it.
Despite being Eau de Toilette it stays well throughout the day.
Has an citrus/orange base to it, A Gorgeous Smell all round.


    J Lo Miami Glow EDP 100ml

    Miami Glow by JLo, the essence of Miami, the world’s hottest playground. Live the life. Share the spirit. Get the glow.

    The Fragrance: There’s something in the air... The scent of tropical fruits, lush and juicy. Pink Grapefruit, Coconut Water, Passion Fruit, Blackcurrant. A heady cocktail, a vibrant mix of youth and happiness. Sun-kissed skin, sun-baked sand. Florals, fresh and sensual. Orange Flower, Heliotrope, Cyclamen. The music plays, the excitement rises. Let’s party! Sunset. The sultry aura of Sheer Amber, Crystal Musk, Vanilla Orchid, Blond Woods. Flames flicker, eyes sparkle. The night is young.

     RM136

    was RM200++ 



    Justin Bieber Someday 50ML EDP

    Be anything but ordinary with the debut fragrance Someday by Justin Bieber.
    Each bottle comes with a removable, crystal heart charm from Justin. What better way to carry his heart on your sleeve
    Top notes: mandarin, William pear and wild berries
    Middle notes: jasmine, water lily, creamy florals and coconut orchid
    Base notes: sandalwood, vanilla and soft musk
    Eau de parfum, 50ml
    Proceeds from the fragrance will be donated to Make A Wish Foundation and Pencils of Promise

    RM105

    was RM150


    Review
    By Sara
    from London
    *****

    This fragrance by Justin Bieber is to die for. I bought this when it came out in stores, and at this very moment I can never go out, without smeling like this. So I can't live without it basically. Even the Haters turned out to love Justin's fragrance lol.

    TO ALL THE BELIEBERS OUT THERE WHO STILL DONT HAVE THIS, WHAT YOU WAITING FOR, TREAT URSELF AND BUY ONE BOTTLE.

    By Shannon
    from Brighton
    *****
    smells so nice on my 4th bottle:-)


    Sarah Jessica Parker Lovely EDP Spray 100ML

    Like her personal style, her fragrance is a flashback to the classics of fashion design, made modern with her trademark twists on tradition. Lovely designed by Sarah Jessica Parker is inspired by her love of layering unexpected fragrances.
    The fragrance has a blend and scent of pure innocence with the exotic nature of a precious oil and the sophistication of a fine perfume. Lavender, orchid and amber that mingle with apple martini, paper whites and musk. The result, Sarah Jessica Parker's casual glamour fashioned into a fragrance.
    RM157
    was RM300

    By Sue
    from Cornwall
    ******
    This is the third bottle that I have purchased. I love it & have always had really good comments, from people, when I am wearing it. It lasts well. In one word 'Lovely' a good choice of name!

     


    Taylor Swift Wonderstruck 100ml

    Wonderstruck draws inspiration from Taylor’s personal life experiences, making every element of the brand authentic.
    Wonderstruck is a charming and sparkling surprise of vibrant fruits, kissed by a bouquet of soft petals and a touch of sweet indulgence. 
    Alluring
    The flawless beauty of freesia, apple blossom and raspberry spark a swirl of vibrancy and feminine allure.

    Authentic
    In the heart, a sweet surprise of blissful vanilla is embellished by airy, sun drenched honeysuckle and white hibiscus.

    Engaging
    Notes of golden amber and sandalwood are woven with a kiss of lush peach.


    RM 143

    was RM250++

    Review
    1. By BUYTHISTHINGNOW
    from HADDENHAM
    *****
    This perfume is AWESOME! It stayed on all day and I had countless people complimenting me (not that I smell bad I hope...) but everyone was asking what perfume it was. For the price it is incredibly good and well matched to Taylor's sweet character. It is a delicate sweet alluring scent which will take me through from spring and into summer as it wear well and doesn't smell different in heat (cross fingers this years summer will be decent).
    Overall this is a fun, sweet, and attractive perfume that is not too 'in your face' and 'knocks out everyone in a metre radius' it is THE best perfume I have ever come across and I have had A - LOT! RECOMMEND RECCOMEND RECOMMEND!

    2. By MRS-G
    from LONDON
    *****
    MY SISTER WORE THIS LAST TIME SHE VISTED ME, AND SHE SMELT ABSOLUTELY BEAUTIFUL, SWEET AND FRESH AND CLEAN! IT LASTED ALL DAY TOO! LOVE IT, BUYING TODAY!!

    3. By Lollipops-And-Candy
    from Cornwall

    This is a really great perfume, a nice big bottle and it lasts all day. It has a lovely sweet floral scent! Will definitely re-purchase!!!

    4. By PerfumeAddict
    from UK

    Absolutely flawless. Would recommend to ANYONE. It's not too overwhelming, but not too subtle. I love Taylor's music but even if you don't, this perfume is worth the price.

    5. By Charlie
    from London

    My mum got this perfume for me for my birthday and it has quickly become one of my favorites. It is a very sweet, light smell, and it's nice to wear on an everyday basis.


     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Ok, dah puas tengok semua?
    Apa lagi, jom la beli dengan saya!
    Sebenarnya saya sangat teruja dengan harga perfume kat sini, jadi kalau boleh saya nak berkongsi keseronokkan membeli perfume kat sini dengan kawan-kawan saya kat Malaysia.

    Tapi satu masalah,
    sebab saya hanya akan pos atau bagi by hand perfume yang anda semua order lepas saya balik ke Malaysia bulan Jun ni. Lagi 3 bulan je pun. 
    Saya tak boleh nak terus pos setiap bulan sebab nanti benda tu akan menambah cost untuk harga perfume ni.
    Dan bayaran perlu dibuat sebelum promosi tamat which is  
    7 March 2013 ni.

    Jadi, semua ni based on trust business.
     Kalau ada yang tak percaya tak pe,
    kawan-kawan yang dah memang kenal saya, saya rasa tak da masalah.
    Sebab saya blog pasal ni pun supaya senang mereka nak tengok pilihan yang ada.

    Jadi kepada sesiapa yang berminat boleh la contact saya melalui 

    email: yaumilhidayah@ymail.com
    atau 
    whatsapp: +447440765230